ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ



ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДО ЗАЛІКУ З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ»

для студентів спеціальності 5.05170108

«Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів»

 

     1.    Біологічні основи лежкості плодів і овочів

     2.    Вплив умов вирощування на лежкість плодів і овочів

     3.    Зміна хімічного складу плодів і овочів при зберіганні

     4.    Дихання, самозігрівання, в’янення і запотівання плодів і овочів при зберіганні

     5.    Вплив термінів, способів збирання і транспортування на лежкість плодів і овочів

     6.    Біологічна стійкість плодів і овочів до фітопатогенних мікроорганізмів і фізіологічних розладів

     7.    Технологія зберігання картоплі.

     8.     Основні умови зберігання

     9.    Плодоовочева тара та пакувальні матеріали

10. Польові сховища

11. Будова і обладнання стаціонарних сховищ

12. Сховища-холодильники

13. Технологія зберігання яблук, груш, айви .

14. Попереднє охолодження плодів і овочів.

15. Технологія зберігання цибулі та часнику .

16. Механізація процесів зберігання плодів і овочів.

17. Технологія зберігання капусти

18. Підготовка сховищ та комплексів до приймання нового вражаю

19. технологія зберігання коренеплодів

     20. Технологія зберігання плодових овочів. Особливості умов зберіганнялистяних (зелених) овочів

21. Технологія зберігання цитрусових і тропічних плодів

22. Технологія зберігання винограду

23. Технологія зберігання кісточкових плодів і ягід

24. Технологія зберігання горіхів

    25. Природне і фактичне зменшення маси плодів і овочів

    26. Втрати, зумовлені фітопатогенними мікроорганізмами

    27. Втрати, зумовлені фізіологічними розладами

    28. Втрати плодів і овочів від шкідників при зберіганні