Головна » Файли » Самостійні роботи АП переробка

Самостійна робота №6
15.05.2015, 21:18

Самостійна робота №6

 

Тема 2.6 Зберігання насіння олійних культур

Питання для самостійної роботи:

  1. Види олійних культур.
  2. Вимоги до якості сировини.
  3. Фактори, які впливають на інтенсивність дихання олійних культур.
  4. Зберігання насіння олійних культур.

Мета: вивчити види олійних культур, вимоги до якості сировини фактори, які впливають на інтенсивність дихання олійних культур, технологію зберігання насіння олійних культур.

Література:

1. Ситнікова Н.О., Фоміна К.Ф. та ін. – Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – К. – Аграрна освіта. – 2008.

2. Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька. – Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К. – 2002.

Методичні рекомендації:

При підготовці студентів до першого питання слід звернути увагу на підручник Ситнікова Н.О., який розкриває види сировини для виробництва олії, такі як бавовник, льон, соя, рицина (стор. 138).

У другому питанні необхідно розуміти, що насіння олійних культур є джерелом отримання різних видів олій (соняшникова, ріпакова, соєва тощо). Тому насіння, яке закладається на зберігання повинно бути якісне. І ще, чи не найважливіше, зберегти цю якість у процесі зберігання. На сторінках 177 – 178 дається характеристика харчову і технічну цінність сировини.

 Розглядаючи третє питання треба визначити фактори, які впливають на інтенсивність дихання олійних культур: вологість, температура, газове середовище, та вияснити яким чином впливають, та чи можна їх якось врегулювати.

По четвертому питанні на стор. 139 вказано особливості зберігання насіння олійних культур (критична вологість, специфіка насіння різних олійних культур за складом і вмістом в них ліпідів, особливості післязбирального дозрівання тощо.)

Питання для самоконтролю:

1. Які ви знаєте види олійних культур?

2. Які вимоги ставляться до сировини?

3. Які фактори впливають на інтенсивність дихання олійних культур?

4. Які особливості зберігання насіння олійних культур у порівнянні, наприклад, зі злаковими культурами?

 

Категорія: Самостійні роботи АП переробка | Додав: Ирина
Переглядів: 113 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar