Головна » 2015 » Грудень » 25 » Відкрите заняття з дисципліни «Технохімічний контроль»
15:45
Відкрите заняття з дисципліни «Технохімічний контроль»

25 грудня 2015 року викладач спецдисциплін ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ» Чередниченко І.С. провела відкрите заняття з дисципліни «Технохімічний контроль» для студентів ІІІ курсу спеціальності 5.05170108 «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів».

Тема заняття: «Дослідження консервів і напівфабрикатів на присутність нітратів та консервантів». Метою заняття було засвоїти та вивчити поняття консервантів та нітратів, визначити шляхи потрапляння їх у консервні продукти та напівфабрикати, а також методи дослідження. Студенти підготували матеріал, який вивчали самостійно та власне доповіді. Впродовж заняття використовувалось мультимедійне супроводження. Лекція, яку давала викладач, доповнювалась ілюстраціями та схемами. Студенти провели аналіз готової продукції на прикладі плодово-ягідних соків таких торгових марок, як «Rich», «SANDORA», «JAFFA» та порівняли фактичний вміст консервантів (вказаний на упаковці) та реальний, наявний в соках. Мали місце розбіжності, не всі виробники вказують наявність. Також дізнались , які з консервантів вважаються забороненими в Україні. Дізнались про методи досліджень вище вказаних речовин у харчових продуктах. Студенти отримали вичерпну інформацію, яка знадобиться їм у майбутній професії та подальшому житті.


 

Переглядів: 691 | Додав: Ирина | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar