ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ
ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДО ЗАЛІКУ З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ»
для студентів спеціальності 5.05170108
«Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів»
1. Біологічні основи лежкості плодів і овочів
2. Вплив умов вирощування на лежкість плодів і овочів
3. Зміна хімічного складу плодів і овочів при зберіганні
4. Дихання, самозігрівання, в’янення і запотівання плодів і овочів при зберіганні
5. Вплив термінів, способів збирання і транспортування на лежкість плодів і овочів
6. Біологічна стійкість плодів і овочів до фітопатогенних мікроорганізмів і фізіологічних розладів
7. Технологія зберігання картоплі.
8. Основні умови зберігання
9. Плодоовочева тара та пакувальні матеріали
10. Польові сховища
11. Будова і обладнання стаціонарних сховищ
12. Сховища-холодильники
13. Технологія зберігання яблук, груш, айви .
14. Попереднє охолодження плодів і овочів.
15. Технологія зберігання цибулі та часнику .
16. Механізація процесів зберігання плодів і овочів.
17. Технологія зберігання капусти
18. Підготовка сховищ та комплексів до приймання нового вражаю
19. технологія зберігання коренеплодів
20. Технологія зберігання плодових овочів. Особливості умов зберіганнялистяних (зелених) овочів
21. Технологія зберігання цитрусових і тропічних плодів
22. Технологія зберігання винограду
23. Технологія зберігання кісточкових плодів і ягід
24. Технологія зберігання горіхів
25. Природне і фактичне зменшення маси плодів і овочів
26. Втрати, зумовлені фітопатогенними мікроорганізмами
27. Втрати, зумовлені фізіологічними розладами
28. Втрати плодів і овочів від шкідників при зберіганні