Головна » Файли » Самостійні роботи ТК зберігання

Самостійна робота №3 (Модуль2)
14.05.2015, 20:56

Самостійна робота №3 (Модуль2)

 

Тема 2.1 Технологія зберігання коренеплодів

Питання для самостійної роботи:

  1. Застосування крейди, снігування коренеплодів
  2. Підготовка коренеплодів до реалізації
  3. Біологічні та технологічні особливості зберігання маточників

     Мета: ознайомитись зі способом застосування крейди, снігуванням коренеплодів, підготовки коренеплодів до реалізації; вивчити біологічні та технологічні особливості зберігання маточників.

Література:

1. Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька. – Зберігання і переробка продукції рослинництва. – К. – Мета. – 2002.

2. Широков Е.П., Полегаев В.Н. – Хранение и переработка плодов и овощей. – М. – Агропромиздат. – 1989.

Методичні рекомендації:

При підготовці студентів до першого питання слід звернути увагу на підручник Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька. стор. 263 - 271, який розкриває основні характеристики зберігання коренеплодів. Також на цих сторінках ви зможете знайти відповідь на питання, що розкриває суть застосування крейди до зберігання коренеплодів. Вказується як проводиться снігування коренеплодів та значення цього процесу. На сторінках підручнику Широков Е.П., Полегаев В.Н. стор. 182 – 183 вказуються основні параметри снігування коренеплодів. Зверніть увагу на вимоги до окремих видів сировини с стосовно снігування.

По другому питанню зверніть увагу на підручник Широков Е.П., Полегаев В.Н. стор.23 – 27. На цих сторінках описано вимоги яким повинна відповідати сировина, що підлягає реалізації такі, як форма, розмір, колір аромат і ін.

По третьому питанню зверніть увагу на підручник Широков Е.П., Полегаев В.Н. стор.178 – 180. На цих сторінках описано основні  особливості зберігання маточників. Зверніть увагу, що маточники коренеплодів зберігають при диференційованому температурному режимі, тобто в основний період підтримують температуру 0 - 1°С, а в останній місяць піднімають її до 3 - 4°С. Це затримує розвиток хвороб і забезпечує добру зберігаємість маточників. Запам’ятайте, що маточники усіх коренеплодів, особливо не лежких видів і сортів, рекомендовано зберігати, перешаровуючи вологим піском.

 

     Питання для самоконтролю:

     1. Як застосувують крейду під час зберігання коренеплодів?

     2. Охарактеризуйте процес снігування коренеплодів?

       3. Що включає в себе підготовка коренеплодів до реалізації?

       4. Які біологічні та технологічні особливості зберігання маточників?

Категорія: Самостійні роботи ТК зберігання | Додав: Ирина
Переглядів: 354 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar