ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ З ДИСЦИПЛІНИ «МІКРОБІОЛОГІЯ ГАЛУЗІ»
для студентів спеціальності 5.05170106
«Бродильне виробництво і виноробство»
- Характеристика винних дріжджів родини Сахароміцетів?
- Біохімічні основи в технології шампанських вин?
- Предмет, завдання мікробіології галузі?
- Мікробіологічний контроль бродильного виробництва, задачі?
- Що відноситься до механічної частини мікроскопу?
- Бактеріальні помутніння, причини, наслідки?
- Особливості використання дріжджів родини Сахароміцетів у виноробстві?
- Бактерії. Негативна дія молочнокислих, оцтовокислих бактерій?
- Особиста гігієна працівників харчової промисловості?
- Плісеневі гриби Мукор, характеристика, значення у виноробстві?
- Збудники псування вина?
- Біохімія хересних вин?
- Чим характеризується стадія голодування дріжджів у виноградному суслі?
- Особливості дослідження змивної води з винограду?
- Плісеневі гриби Пеніціліум, Аспергілус, значення у виноробстві?
- Особливості санітарно-бактеріологічного дослідження змивів з рук?
- Бактерії групи кишкової палички, характеристика?
- Прогіркання вина, причини, шляхи уникнення?
- Мікробіологічний контроль яблучно-молочнокислого бродіння?
- Особливості приготування мясопептонного бульйону?
- Причини помутніння вин, шляхи уникнення?
- Особливості приготування дріжджової розводки?
- Джерела сторонніх мікроорганізмів у харчових виробництвах?
- Дикі дріжджі - шкідники виноробного виробництва?
- Хвороби вин, ознаки, заходи лікування та усунення?
- Характеристика винних дріжджів Сахароміцес віні?
- Хімізм та теплова обробка хересних виноматеріалів?
- Охарактеризуйте стадію відмирання дріжджів?
- Дослідження бродячого сусла. Визначення чистоти бродіння?
- Спиртове бродіння, його збдники?
- Чисті культури дріжджів, їх значення у виноробстві?
- Характеристика винних дріжджів Сахароміцес овіформіс?
- Профілактика захворювань вин?
- Дріжджові помутніння, причини, збудники?
- Визначення фізичного стану дріжджів мікроскопуванням?
- Суть методу санітарно-бактеріологічного дослідження повітря?
- Правила користування мікроскопом?
- Особливості санітарно-бактеріологічного дослідження змивів з одягу працівників переробної галузі?
- Охарактеризуйте стадію розмноження дріжджів?
- Молочнокисле скисання вина, особливості запобігання?
- Мікодерма. Особливості, заходи по запобіганню?
- Як проводять мікроскопування дріжджової розводки?
- Як проводиться відбір середньої проби винограду?
- Розрахунок мікроорганізмів у камері Горяєва-Тома?
- Мідний кас, ознаки, міри попередження та виправлення?
- Зміна складових сусла у процесі бродіння?
- Морфологічні особливості культурних дріжджів у порівнянні з дикими?
- Манітне бродіння, ознаки, збудники, заходи виправлення?
- Що спричинює мишині тона у вині, заходи виправлення?
- Збудники хвороби турн, ознаки, заходи виправлення?